facebook
DDD Usługi na Facebooku

GHP i HACCP WARSZAWA

HACCP (System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli)

jest to systematyczne podejście prewencyjne do bezpieczeństwa żywności, wykorzystywane w przemyśle spożywczym w celu identyfikacji potencjalnych zagrożeń bezpieczeństwa żywności, ak aby kluczowe działania mogły być podjęte w celu zmniejszenia lub wyeliminowania zagrożeń urzeczywistnienia ryzyka.


ETAP I:

  1. Identyfikujemy i oceniamy zagrożenia przed szkodnikami,
  2. Rozpoznajemy krytyczne punkty kontrolne w jakich pojawić się może zagrożenie celem jego zwalczenia,
  3. Dla każdego punktu kontrolnego ustalamy i podejmujemy zakres działań:
    • montaż i oznakowanie pułapek monitorujących owady biegające,
    • montaż i oznakowanie pułapek monitorujących owady latające,
    • montaż i oznakowanie stacji deratyzacyjnych na zewnątrz,
    • założenie siatek przeciw owadom
    • montaż lamp owadobójczych,
    Dla każdego punktu kontrolnego określamy limity akceptowalne i nieakceptowalne.

ETAP II

  1. Wprowadzamy system monitoringu punktów kontrolnych:
    • wymiana preparatów deratyzacyjnych,
    • kontrola i wymiana pułapek monitorujących owady latające
    • kontrola stacji deratyzacyjnych,
    • kontrola i wymiana pułapek monitorujących owady biegające,
  2. Podejmujemy działania korygujące w sytuacji osiągnięcia limitów nieakceptowalnych:
    • dezynsekcja opryskowa,
    • dezynfekcja,
    • deratyzacja,
    • fumigacja,
    • zamgławianie,
    • działania higieniczne, mechaniczne, chemiczne
    GHP, HACCP - pełna dokumentacja

Zatrudniamy fachowy personel, posiadamy profesjonalny sprzęt i atestowane środki. Bogate referencje do wglądu.

Przystąpienie polski do unii europejskiej nakłada na wszystkie firmy zajmujące się produkcją i dystrybucją żywności obowiązek wdrożenia i stosowania zasad systemu haccp.

powrót ^

Zakład Specjalistyczny Usługi DDD
NIP: 9510041149
ul. Przedpole, 02-421 Warszawa
tel./fax (0-22) 868 62 93 | E-mail: info@dddserwis.pl